Nyheter

Hon vägrade hämnas

En iransk man som skulle straffas genom att droppa syra i ett av hans ögon vann en dramatisk anstånd på söndagen efter att kvinnan som han  förblindade skonade honom sekunder innan straffet skulle genomföras.

Majid Mohavedi satt på knä gråtande, en läkare står över honom med en flaska med frätande kemikalier i sin hand, när hans offer, tittar från ovan, hade en sista minuten ändring av hjärta. Ameneh Bahrami, en gång en kvinna med slående skönhet, blev bländad och ohyggligt vanställda efter Mohavedi kastade en hink med syra över henne år 2004 i ett anfall av ilska efter att hon hade avvisat hans frieri.

Enligt iransk lag, var hade Bahrami rätt att söka vedergällning – en praxis, som godkändes av Koranen som kallas qesas som föreskriver ”öga-för-en-öga”.  Domstol som dömde Mohavedi styrde dock att han bara kunde bli blind på ena ögat. Men när tillfället kom för kvinnan att ta sin hämnd, verkar hon har förbarmat sig över mannen på knä framför henne.

När han var på väg att verkställa domen, vände sig läkaren till Bahrami för en slutlig bekräftelse att hon ville att gå vidare och säger: ”. Vad vill du göra nu” ”Jag förlät honom, jag förlät honom”, svarade hon, enligt ISNA.