Nyheter

Irans hårdföra uppmanar till attack mot amerikanska och europeiska flygbolagskontor

En framstående iransk konservativ har uppmanat till attacker mot amerikanska och europeiska flygbolags kontor som vägrar att leverera bränsle till iranska flygplan.

Hossein Shariatmadari, en representant för Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei, säger i en ledarartikel i hans dagstidningen Kayhan på tisdag att amerikanska och europeiska flygbolag ska “lära sig en oförglömlig läxa.”

Iran redan har förbjudit leverans av flygbränsle till europeiska flygbolag  som vedergällning.

Iran är i strid med väst över landets kärnenergiprogram. FN:s säkerhetsråd införde i juni nya sanktioner mot Iran på grund av landets omdiskuterade kärnteknikprogram. Därefter har EU och USA beslutat om egna straffåtgärder mot den islamiska republiken, som anklagas för att ha planer på att framställa kärnvapen. Iran förnekar sådana planer och säger att kärnteknikprogrammet enbart har fredligt