Nukleärt

IAEA:s chef ska träffa Irans utrikesminister skriver iranska nyhetsmedier

Generaldirektörn för Internationella atomenergiorganet, IAEA, Yukiya Amano, ska träffa Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi den 12 juli för att diskutera landets nukleära program, rapporterar statliga Mehr News, genom att citera Irans IAEA-sändebud.

Mötet kommer att äga rum i Wien, enligt nyhetsbyråns rapporter igår som hänvisar till Ali Asghar Soltanieh, Irans representant till FN-organet IAEA.

Konflikten om Irans kärnenergiprogram befinner sig i ett dödläge eftersom landet vägrar upphöra med sin urananrikning och besvara internationella samfundets farhågor om att programmet är täckmantel för utveckling av kärnvapen.

Iran avvisar ideligt påståendena och fortsätter sitt program oavbrutet, trots internationella sanktioner.