Engagemang

Manifestation för att hedra den 12:e årsdagen av studentresningen i Iran

Lördag, den nionde juli sammanfaller med den 12:e årsdagen av studenternas resning mot prästerskapets diktatur, 18:e tir.

Protesterna inleddes den 8 juli med fredliga demonstrationer i Teheran mot stängningen av den reformistiska tidningen Salam.

Säkerhetspolisen genomförde en nattlig räd mot studenternas sovsalar i samband med demonstrationerna och en student dödades. Den barbariska attacken utlöste sex dagar av demonstrationer och upplopp över hela landet, där minst tre andra människor dödades och mer än 200 skadades.

I efterdyningarna av dessa incidenter, försvann mer än sjuttio studenter. Flera tusen arresterades i en händelse som markerade en vändpunkt i folkets kamp mot prästerskapets styre. Därmed befäste iranska universitet ännu en gång sin ställning som historisk plattform för kampen för frihet och demokrati.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, bjuder alla frihetsvänner mot prästerskapet att delta i en stödmanifestation i solidaritet med iranska studenter, lördagen den 9 juli på Sergels Torg.

Tid och datum: lördagen den 9 juli 2011, kl.13:30

Plats: Sergels Torg, övre plan

För presskontakt eller mer info kontakta,
Massud Kiani, 073-690 43 30 eller
massud.kiani@fffi.se