Mänskliga Rättigheter

Politisk fånge förs till mentalsjukhus

I en inhuman handling har prästerskapets regimens överfört en politisk fånge till en mentalsjkhus i Teherans förort Amin Abad.

Enligt rapporter från människorättsaktivister lider Zahra Jabari, 39, av hjärtsjukdom, akut reumatism och har svårt att röra sig. Trots detta sitter hon frihetsberövad i prästerskapets fängelse.

Även läkare har rekommenderat att hon skall behandlas och på sjukhus, har regimens agenter förhindra sådan behandling och försöker införa ännu mer psykologisk press på henne genom att skicka henne till ett mentalsjukhus.

Zahra Jabari, mor till ett fyraårig barn, arresterades den 17 september 2009. Hon utsattes för svåra påfrestningar och tortyr med anledningen av att hennes syster och två bröder bor i Camp Ashraf i norra Irak, hem för ca 3400 medlemmar av den iranska oppositionen, Folkets Mojahedin.