Folkliga protester

Iran- Politiska fångar hungerstrejkar

Tolv iranska politiska fångar i det ökända Evin-fängelset, avdelning 350, har inlett en hungerstrejk sedan lördagen den 18 juni  i  protest mot mordet på  oppositionsaktivister Haleh Sahabi  och Hoda Saber

Haleh Sahabi 55, avled den 1 juni under en konfrontation med säkerhetsstyrkor vid sin fars begravningsceremoni, Ezatollah Sahabi.

Fängslade iranska journalisten och aktivisten Hoda Saber avled av en hjärtattack efter att ha gått i hungerstrejk i protest mot mordet på  aktivisten Haleh Sahabi.

De 12 hungerstrejkandes nam är:

Amoui Bahman Ahmadi, Hassan Asadi Zeidabadi, Baghi, Emad Bahavar, Behzadian ras Adha, Mohammad Davari, Amyrkhsrv Dlyrsany, Faizullah arabiska rodnad, A. Qdyany, Mohammad Javad Mozaffar, Mohammad Reza Momeni Moghiseh.