Nyheter

Iran: USA och dess allierade vill slakta muslimer

Irans förste vice president Mohammad Reza Rahimi har varnat för komplotter av USA och dess allierade att massakrera muslimer i hela världen, rapporterar den iranska engelskspråkiga tv-kanalen Press TV på sin webbplats.

”Den globala arrogansen försöker åstadkomma en minskning av befolkningen i muslimska länder bl.a. genom massaker av muslimer ”sade Rahimi i ett möte med Iraks minister för turism och arkeologi Liwa al-Sumaysim i den iranska huvudstaden Teheran på måndagen.

Han tillade att de flesta krig förs mot muslimska människor i hela världen och betonade vikten av att stärka enighet och solidaritet bland muslimer, framför allt bland den iranska och irakiska nationen.

Al-Sumaysim sade  för sin del att muslimer har en konsensus om globala frågor och tillade att den globala arrogansen konspirerar mot muslimer eftersom islam motsätter sig ”grymhet och ockupation”.

Under ett möte med Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi  tidigare samma dag, uttryckte den irakiska ministern uppskattning för den Islamiska republikens stöd till Bagdad i turistsektorn.

Salehi pekade också på besök av iranska pilgrimer till heliga platser i Irak och sade att Iran är redo att hjälpa Irak möta kraven på iranska resenärer.