Mänskliga Rättigheter

Ännu ett tragiskt dödsfall till föjld av attacken mot Camp Ashraf

Mansoor Hadjian, 52, en av de Ashraf-invånare som skadades under den blodiga attacken utförd av irakiska premiärministerns styrkor mot Camp Ashraf den 8 april, avled igår den 11 juni, på ett sjukhus i Bagdad.

Han dog efter två månader av smärta och lidande på grund av bristfällig vård till följd av den omänsklig medicinska blockaden mot Camp Ashraf.

Mansoor Hadjian blev den 36:e medlemmen av oppositionen som avled i en tragisk situation som behöver det internationella samfundets uppmärksamhet och omedelbara insatser. En fortsatt tystnad spelar prästerskapets diktatur i händerna och sätter en bekräftande sigill på den formen av civila katastrofer som omvärlden har lovat att förhindra.

FFFI fördömer det inhumana behandling som invånarna i Camp Ashraf får utså idag och beklagar att de med ansvar för att förhindra denna tragedi har blundat för sina skyldigheter. Det internationella samfundet och regeringar för de demokratiska länderna fortsätter att bedriva en realpolitik istället för att ta sitt ansvar och ingripa med syfte att stoppa en humanitär katastrof i Camp Ashraf.

Läs NCRI:s uttalande om Mansoor Hadjian…