Mänskliga Rättigheter

Politisk aktivist misshandlad till döds i Iran

Den härskande prästerskapet i Iran begick ett ytterligtare brott mot mänkligheten denna morgon onsdagen den 01juni 2011. Iranska Revolutionsguardets styrkors, IRGC, vakter och civilklädda agenter mördade Hale Sahabi, dotter till Ezzatollah Sahabi, genom att brutal misshandla henne under hennes avlidna fars begravningsceremoni.

Därefter förklarade regimen att hon dog av ”hjärtsattack”.

Politisk fånge Haleh Sahabi, greps i samband med oroligheterna efter det omtvistade efterpresidentvalet 2009 och dömdes till två års fängelse.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, fördömer kraftigt detta flagranta brott och uttrycker sina kondoleanser till Sahabis familj.

”Dagens chockerande grymhet mot politiska fången, återspeglar den avskyvärda naturen och gränslösa barbari av detta system, som inte ens kan tolerera en begravningceremoni, och inte kan fortsätta regera  en enda dag utan förtryck avrättningar, och tortyr.

FFFI anser att det är FN: s säkerhetsråd ansvar att se till att  iranska regimen ställs inför rätta, för fortlöpande och barbariska brott mot de mänskliga rättigheterna .