Folkliga protester

Landsomfattande studentprotester planeras i Iran, under söndagen den 15 maj

Studenter från 40 universitet över hela Iran har uttryckt solidaritet med studenterna på Teheran Universitet och den medicinska fakulteten samt slutit sig bakom deras uppmaning om att hålla en omfattande protest- och strejkaktion på söndagen, den 15 maj. Ett uttalande av studenter från 19 olika nationella universitet artikulerade att:

”I en tid då vårens vind blåser i hela Mellanöstern, har Iran inte undantagits från doften av denna vind. Och ännu en gång stod universiteten, ståndaktighetens och motståndets bastion upp mot attacker från diktaturens despoter och skänkte nytt hopp till de som törstar efter frihet att: visst, universiteten lever …

Mot denna bakgrund och efter uppmaning från studenter på Teheran Universitet och den medicinska fakulteten om att hålla en strejk och allmänna protester den 15 maj, inbjuder vi alla studenter att delta aktivt och brett i att organisera sammankomster på alla universitet. För när despotism sitter på tronen, är tystnad inte vår dygd”.

Några av de universitetsstuderande som redan har meddelat att de ska organisera protester, den 15 maj, omfattar:

Studentgrupper från

Teheran Universitets islamiska förbund,

Amir Kabir Universitetet,

Hamedan Abu-Ali Universitet,

Gilan Universitet,

Karajs Fria Universitet,

Tabriz Universitet,

Tabriz Medicinvetenskaps Universitet,

Allameh Universitet samt,

Södra Teherans Fria Universitetet