Motståndsrörelsen

NCRI, rentvådd från terroristanklagelser i Frankrike efter åtta år av förundersökning

Franska nyhetsbyrån AFP citerar en insatt källa och rapporterar att 24 medlemmar av den iranska oppositionen som stod  anklagade för förberedelser till terrorism  sedan den 17 juni 2003, har fått sina fall avslutade genom att undersökningen mot dem läggs ner.

Bland de 24 namnen märks Maryam Rajavi, Iranska nationella motståndsrådets valda-president.

Tidigt på morgonen 17 juni 2003 iscensatte franska anti-terroriststyrkan på order av domaren Jean-Louis Beurogir en omfattande räd mot Iranska nationella motståndsrådets, NCRI:s, huvudkontor i en förort till Paris. Över 1200 maskerade och beväpnade poliser deltog i denna historiska räd där 164 aktivister nära NCRI blev frihetsberövade. Men flera av de arresterade frigavs kort efter räden.

Det franska rättsväsendet har idag, efter åtta års resultatlös förundersökning och utredning av Iranska Folkets Mojahedin (PMOI) och Iranska Nationella Motståndsrådet (NCRI), lagt ned alla pågående undersökningar och har samtidigt beslutat att häva frysningen av NCRI:s ekonomiska medel som varit frysta under hela utredningstiden.