Nyheter

Irans Qods-styrkor stödjer väpnade grupper i Irak

Jeffrey Buchanan, talesman för USA:s militära i Irak säger att iranska Qods styrkor har investeringsprojekt i Karbala och Najaf för att stödja aktiva väpnade grupper i Irak, enligt al-Sumer TV.

 ”Hizbollah brigaderna få stöd från Quds styrkor. Dessa brigader är fortfarande aktiva i Irak. Vissa handelsföretag och investeringsprojekt, inklusive hotell och restauranger i Karbala och Najaf  finansieras av iranska Quds styrkor ”, sade han.

Buchanan tillade att han är övertygad att detta är ett exempel på  att ”ett främmande land försöker styra Irak på de politiska, ekonomiska och militära nivån. Vi utbyter dessa uppgifter med den irakiska regeringen. ”

Ali Hatam Sulaiman, en tribal ledare för al-Dulaim sade: Det finns irakier som tyvärr kallas irakier, men de har dubbelt medborgarskap, både iranska och irakiska och har kommit till Irak för att utföra Irans planer. Genom parlamentet, statliga institutioner och politiska processer,  inför den iranska regimen officiellt sin hegemoni över hela Irak.