Nyheter

Irans IRGC: Iran nästa mål efter Bin Ladin

Prästerskapets regim i Iran är USA:s nästa måltavla efter Usama bin Ladins död, säger en närstående källa till den iranska revolutionsgardet (IRGC).

Nyhetsbyrån Fars, anslutnen till IRGC, publicerade  igår en analys efter bin Ladins död och skrev: ”Bortom media hype och gatufester,finns det  en annan oroaväkande fråga bland oberoende åskådare: ”Vem blir USA: s nästa val?

”Det finns många alternativ att välja bortsett från al-Qaida och extremistiska islamister. Kina är ett bra exempel bland dem … Men Kina är en stor ekonomisk partner för USA. ”

Analysen tillade, ”den iranska etablissemanget kan vara ett lämpligare val, ett land som har varit USA:s största fienden under de senaste trettio åren och genom att nå kärnvapenskapacitet är på väg att bli en regional supermakt.”

Artikeln tillade, ”Fokus på Iranfrågan har många fördelar för USA. … det kan vara en religiös fienden för andra islamiska länder. Och USA har förmåga att använda dessa länders kapacitet  för att konfrontera den iranska etablissemanget. ”