Folkliga protester, Nyheter

Studentprotest mot säkerhetsåtgärder på universitet

Studenter vid Amir Kabir-universitetet i Teheran iscensatt stora protester på onsdagen som en reaktion på den iranska regimens undertryckande säkerhetsåtgärder på campus, enligt Daneshjou News på torsdagen.

En dag senare, protesterade hundratals studenter vid universitet Soureh också mot regimens repressiva åtgärder.

Under de senaste dagarna har tusentals Amir Kabir studenter protesterat mot nya begränsningar, misskötsel och dålig kvalitet på tjänster och krävade att universitets tjänstemän ska avgå.

Av rädsla för ett massivt deltagande, har universitet tjänstemän sedan igår preskriberat ett antal studerande aktivister och fackliga medlemmar från att komma in på campus. Säkerhetsstyrkor hade varit  engagerad och utfärdat hot mot studenter i syfte att skrämma andra som sannolikt skulle ansluta sig till protesten. Detta trots att insamlingen var i full överensstämmelse med vetenskapsministeriets egen förordning.

I Mazandaran universitet har pamfletter delats ut till stöd för protesterna och lovade fler protester under de närmaste dagarna, enligt Daneshjou News.