Motståndsrörelsen, Nyheter

EP-ledamoten Gunnar Hökmark (m), iranska regimen vill att Ashraf ska avvecklas

Gunnar Hökmark (m), EP-ledamot och vice ordförande för Europeiska folkpartiets grupp, EPP, skriver på sin blogg av den 29 april om Camp Ashraf och understryker att ”det är angeläget att EU och andra agerar för att kräva av den irakiska regimen att ge dessa människor det skydd de har rätt till”.

Hökmark skriver vidare att det har skett ett antal aggressioner mot Camp Ashraf med dödande och hot om att flytta eller avveckla lägret, sedan en tid tillbaka då lägret står under irakiska regimens kontroll. Han påpekar att ”detta är vad den iranska regimen vill”

Han tillkännager också att den iranska motståndsrörelsen har spelat en avgörande roll i att avslöja prästerskapets kärnvapenplaner och att ”det är tack vare dem som världen fått kännedom om denna utveckling”.

Läs Hökmarks blogginlägg om Camp Ashraf på hans hemsida, klicka här