Engagemang

DN om fredagens presskonf. medicinska blockaden mot Ashraf

DN rapporterar på sin nätupplaga av första maj om FFFI:s presskonferens om medicinska blockaden mot Camp Ashraf vid Mynttorget och skriver att i fredags anordnades en presskonferens vid Mynttorget för få omvärlden att reagera och förhindra en humanitär katastrof i lägret.

”Det har snart gått en månad sedan irakisk militär drabbade samman med den iranska oppositionsgruppen Folkets mujahedin i Camp Ashraf norr om Bagdad. Situationen för de skadade i lägret där flera svenska medborgare befinner sig har därefter varit svår”, skriver DN.se vidare.

Fathi Mojtaba, som är medlem i det iranska demokratiska akademiska förbundet, IDAF, en av FFFI:s systerföreningar säger till DN.se att ”de är under bojkott och medicinsk sanktion. Det finns ingen vård, inga mediciner och inga behandlingar i Camp Ashraf. De skadade mår allt sämre och läget är kritiskt för elva av dem.

Mojtaba tillägger, ”vi vill ha FN-närvaro i Camp Ashraf och vi vill gärna att USA som lämnade garanti till varje flykting som var där när de gick undan 2009, att de tar tillbaka Camp Ashraf. Det som den irakiska regeringen håller på med mot män, kvinnor och barn är rena brott mot mänskliga rättigheter. Det är en kriminalitet som de håller på med”.

För att läsa artikeln i sin helhet, klicka här

DN:s webb-Tv om den brutala attacken mot Camp Ashraf, se här,