Mänskliga Rättigheter

Studentaktivist fortfarande i fängelse, trots avtjänat dom

Houad Yazerlou, en ung politisk fånge i Iran har enligt uppgifter förflyttats till Evin-fängelsets beryktade fängelseavdelningen 209 trots det faktum att han redan har avtjänat sin treåriga fängelsedom.

Yazerlou spenderade sin tid i fångenskap i Evin- och Gohardasht-fängelset och skulle enligt rapporter ha frigivits lördagen, den 23 april. Men istället har han nu förflyttats till Evin-fängelset utan familjens eller försvarsadvokatens vetskap, enligt rapporter från en organisation till försvar för frihetsberövade iranier.

Enligt samma rapporter kontaktade han sin familj via telefon en dag efter förflyttningen, den 24 april, och sade i en kort konversation med familjen att han hålls frihetsberövad i fängelseavdelningen 209.

Det är fortfarande oklart vad regimen har för avsikter med att fortsätta hålla Yazerlou frihetsberövad på godtyckliga grunder.