Folkliga protester, Nyheter

Stora protester i Ahvaz i södra Iran, flera döda, dussintals skadade

Det kommer rapporter om omfattande regimkritiska protester i staden Ahvaz på onsdag där demonstranterna konfronterade de repressiva styrkornas våldsamma attacker. Minst två personer har dödats och dussintals är skadade till följd av sammandrabbningarna, enligt rapporter.

Al-Arabiya TV rapporterade på onsdag att när agenter från paramilitära Basijmilisen försökte gå till angrepp och arrestera ett antal personer i Siahi-området i Ahvaz, mötes dem av andra medborgare, särskilt ungdomar, vilka drabbade samman med styrkorna.

Enligt rapporter har det förekommit intensiva sammandrabbningar på Ahvazs motorvägar, där två personer dödades av agenter från den paramilitära Basijmilisen. Antalet skadade överstiger 150, varav minst 30 kvinnor. Ett antal av prästerskapets agenter var även slagna av demonstranterna.

Bland de repressiva styrkorna fanns medlemmar av statens säkerhetsstyrkor och Basijmilisen, som beslagtog parabolantenner, datorer samt störde tillgången till internet.

Atmosfären i Ahvaz är enligt uppgifter spänd.