Mänskliga Rättigheter, Motståndsrörelsen, Nyheter

John Kerry: de ansvariga för attacken mot Ashraf måste ställas till svars

Ordförande för amerikanska senatens utrikesutskott, senator John Kerry, utfärdade ett pressmeddelande av torsdagen den 14 april där han säger att ”FN:s bekräftelse av omfattningen av förra veckans tragedi i Camp Ashraf är djupt oroande och den irakiska militära handlingen är helt enkelt oacceptabelt”.

Han tillägger att ”förbättringsåtgärder är absolut nödvändiga” och framför tre krav.

”Först måste irakierna stoppa blodutgjutningen och avstå från ytterligare militära tillslag mot Camp Ashraf. För det andra har irakiska regeringen aviserat en fullständig utredning av massakern och det måste vara grundlig och seriös. Undersökningen måste ställa de ansvariga parterna till svars och se till att det inte blir någon fortsättning på dessa fasansfulla händelser. För det tredje är den nuvarande situationen i lägret ohållbar. USA måste fördubbla ansträngningarna med alla berörda parter, inklusive den irakiska regeringen, FN, EU, och Folkets mujahedin själva, för att söka en fredlig och hållbar lösning, samt att hitta permanent hemvist för invånarna i Camp Ashraf” säger, senator John Kerry (Demokraterna), i sitt pressmeddelande på torsdag.

Pressmeddelandet i sin helhet (på engelska), läs här