Andra nyheter

Demonstration utanför USA:s ambassad

Pressmeddelande

Protestdemonstration utanför amerikanska ambassaden i Stockholm- 2

Onsdagen, idag, den 13  april  kommer många oroliga anhöriga till Ashraf-invånarna i Sverige samlas, mellan kl. 14:00 till 18:00, utanför den amerikanska ambassaden för att påminna USA:s regering om dess ansvar gentemot invånarna i Camp Ashraf, i synnerhet då risken för ännu en attack är överhängande.

Situationen i Camp Ashraf är allvarlig och irakiska styrkor befinner sig fortfartfarande i lägret. Tillståndet är kritiskt för flera av de 300 som skottskadats mot bakgrund av brist på medicin och lämplig vårdutrustning efter en lång medicinblockad mot invånarna i lägret. 

Ett antal av dem sårade som togs som gisslan av irakiska styrkor i samband med Iraks blodiga attack mot civila i Camp Ashraf  den 8 april, har mist livet på grund av bristande medicinsk vård.

Ytterligare sex andra gisslan, Bahman Toloo, Mehdi Ghafouri, Hamid Makki, Hossein Eyni, Babak Karimi och Asghar Mehdizadeh, befinner sig i hungerstejk och deras hälsotillstånd försämras.

Kontakta:

Massud Kiani, 0736 90 43 30