Nyheter

Diplomatiskt envig mellan Iran och Kuwait fortsätter

Iran utvisade tre kuwaitiska diplomater i förra veckan efter att tre iranska diplomater var utvisade från Kuwait för en vecka sedan, anklagade för spioneri. Iranägda Press TV beskriver handlingen som en hämndaktion i ett reportage på söndag.

Nyhetsbyrån anklagade Kuwait för fiktiva anklagelser om att de iranska diplomaterna skulle ha tillhört ett spionnätverk som arbetade från den iranska ambassaden i Kuwait City och som hade i uppdrag att samla information om USA: s militära anläggningar i Kuwait.

Iranska tjänstemän förnekade att landets diplomater var inblandad i spionage rapporterar Press TV och anklagar i sedvanligt ordning USA för att iscensätta en komplott ämnad att skaffa stöd för ”det nuvarande undertryckandet av folkrörelser i regionen”.

Press TV anklagar USA för att stödja kraftåtgärder mot folkresningar i regionen men på något underligt sätt missar att nämna prästerskapets egna repressiva åtgärder mot inhemska folkresningar och det ökade antalet avrättningar i Iran.

Detta om inte annat är ett bevis på att kanalen utgör en viktig del av prästerskapets internationella propaganda maskin och att det enbart är ett verktyg i händerna på den religiösa diktaturen i Iran för att avlänka opinionens uppmärksamhet från regimens egna förtryck i det iranska samhället.