Engagemang

Demonstration utanför USA:s ambassad

Pressmeddelande

Protestdemonstration utanför amerikanska ambassaden i Stockholm

Många oroliga anhöriga till Ashraf-invånarna i Sverige har idag samlats utanför den amerikanska ambassaden från kl. 13 för att påminna USA:s regering om dess ansvar gentemot invånarna i Camp Ashraf, i synnerhet då risken för ännu en attack är överhängande.

Demonstratione fortsätter till 18:00

Situationen i Camp Ashraf är allvarlig och irakiska styrkor befinner sig fortfartfarande i lägret. Tillståndet är kritiskt för flera av de 300 som skottskadats mot bakgrund av brist på medicin och lämplig vårdutrustning efter en lång medicinblockad mot invånarna i lägret. Antalet döda fortsätter att stiga och är nu uppe i 35.

Iraks regering uppgav på måndagen att den iranska oppositionsgruppen Folkets mujahedin måste lämna exiltillvaron i Irak före årets slut.

Shahin Ghobadi, en talesman för  Folkets Mujahedin sa i en intervju med Radio Farda  att PMOI insisterar att stanna i irak förutsätt att västvärlden tar emot dem som politiska flyktingar. Han tillade att de har redan agerat i detta avseende utan några som helst respons. Han sa vidare att om den islamiska republiken i iran garanter deras skäkerhet och rättigheter är opositionen bredda  att återvända till sitt hemland, iran.

Kontakta:

Massud Kiani: 0736 90 43 30