Nyheter

Amrikanska kongressmän fördömer Iraks attack mot Ashraf

USA- Kongresmän fördömde på söndagen Iraks attack mot Ashraf. I ett brev till USA- utrikesminister Hillary Clinton fördömde 29 amrikanska kongressmän den blodiga attacken mot Ashraf och krävde att ha situation som den högsta  prioriteringar.

 ”Vi är starkt oroad över rapporterna om att irakiska trupper dödade dussintals och skadade hundratals obeväpnade civila i Camp Ashraf under de tidiga morgontimmarna den 8 april. Dessa förrädiska handlingar är en klar kränkning av internationell skydd av människors liv. De cirka 3.400 MEK medlemmar som bor i Camp Ashraf är ”skyddade personer” enligt den fjärde Genèvekonventionen” skriver ledamoterna i kongressen.

”Dessutom är dessa åtgärder är i klar strid med den irakiska skriftliga löfte som gavs till den amerikanska regeringen innan den tog kontrollen över lägret”.

Ledamöterna uppmanar Clinton att göra denna labila situation som den högsta prioriteringar och kräver att att Irakiska trupper omedelbart dras tillbaka från Camp Ashraf och medicinsk behandling ges till de skadade.

Läs brevet i full text..