Motståndsrörelsen, Nyheter

Norges utrikesminister beklagar våldet mot civila i Camp Ashraf

Norges utrikesminister beklagar våldet mot civila i Camp Ashraf – ”Jag har i dag fått rapporter om att flera människor har mist livet i sammandrabbningar mellan styrkor från den irakiska armén och invånarna i Camp Ashraf i Irak. Jag ber om ursäkt för våld mot civila och kommer att betona den irakiska regeringens ansvar för invånarnas säkerhet, säger utrikesminister Jonas Gahr Støre.
 
Genom våra kanaler, inklusive UNAMI FN-operation söker vi större klarhet i händelsen. Norge har upprepade gånger uttryckt oro över situationen i Camp Ashraf och betonade att irakiska myndigheterna ansvarar för invånarna I Camp Ashraf.

– Jag har idag bett Norges ambassadör i Irak att ta upp frågan med irakiska myndigheterna, säger utrikesministern.