Andra nyheter

Brådskande presskonferens om massakern i Camp Ashraf, av den 8 april utanför amerikanska ambassaden

Svensk-iranier kräver ett omedelbart stopp för massakern på deras försvarslösa anhöriga i Camp Ashraf i Irak

Ashraf-invånarnas anhöriga i Sverige kommer att hålla en brådskande presskonferens för att protestera mot irakiska styrkors brutala attack och massakern på deras familjemedlemmar i Camp Ashraf.

Vid 4:45 på morgonen lokaltid iscensattes en attack mot Ashraf med militärfordon, pansarbandvagn, beväpnade styrkor och kravallpoliser. Minst 2500 soldater från de repressiva irakiska styrkorna under al-Malikis befäl är involverade i denna massaker. Generallöjtnant Ali Gheidan, befälhavare för Iraks infanteriarmé för befäl över och är ansvarig för denna massaker på försvarslösa, obeväpnade civila.

22 invånare hade dödats, däribland Hanif Kafaii, en svenskmedborgare fram till 9:00 på fredagsmorgonen svensktid. Attacken pågår alltjämt med artilleribeskjutning mot invånarnas byggnader och hem.

Ashraf-invånarnas anhöriga i har samlats utanför amerikanska ambassaden sedan arla morgon för att uppmana amerikanska regeringen att stoppa massakern. Amerikanska regeringen är ansvarig för beskyddet av invånarna i Camp Ashraf och måste stå för de brott som begåtts av irakiska styrkor på direkt order av irakiska premiärministern Nuri al-Maliki.

Tid och datum: fredagen, 8 april 2011, 14:00

Plats: utanför amerikanska ambassaden i Stockholm, Dag Hammarskjölds väg 31

Kontakt för press:

Hanif Asyabani 070-012 17 05

Fathi Mojtaba 070-777 33 83