Motståndsrörelsen, Nyheter

Iraks armé ockuperar Camp Ashraf

Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) publicerade i ett pressmeddelande av den tredje april uppgifter om att den irakisk armén har invaderat Camp Ashraf på order av Iraks premiärministern Nour al-Maliki.

Irakisk arméns femte division har ockuperat områden inne i lägret sedan midnatt på lördag med kolumner av pansarfordon. Hittills har minst 30  pansarbandvagn av modellen BMP och Humvee militärfordon stationerat sig inne i lägret, enligt NCRI:s pressmeddelande.

De ständiga aggressionerna mot lägerinvånarna sker i enlighet med den iranska regimens planer på att tillintetgöra sin  opposition samtidigt som prästerskapet står inför allt intensivare  och än mer omfattande folkliga protester i Iran.

Den militära ockupationen av ett läger med värnlös civilbefolkning strider emot gällande internationella lagar och konventioner, i synnerhet mot de  fjärde Genèvekonvention.

Förenade föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer kraftigt den senaste irakiska aggressionen mot Camp Ashraf samt uppmärksammar svenska regeringen om den pågående inhumana belägring av lägret med mat- och medicinrestriktioner mot lägerinvånarna.

FFFI uppmanar Sveriges regering och UD att tillsammans med FN-generalsekreterarens särskilde representant för Irak (UNAMI), de amerikanska styrkorna samt USA:s ambassadör i Irak verka för att de irakiska styrkorna omedelbart drar sig tillbaka från lägret samt upphör med den ständiga aggressionen mot lägerinvånarna och belägringen av deras hemvist.