Folkliga protester, Nyheter

Avhoppad diplomat: Iranska prästerskapet kan inte reformeras

Biträdande konsul vid prästerskapets konsulat i Milano, som nyligen hoppade av sin tjänst i protest mot iranska regeringens behandling mot folket, sade i en intervju att prästerskapets styre inte kan reformeras.

Enligt Reuters är Ahmad Maleki, den senaste i en rad av tjänstemän som hoppat av från prästerskapets diplomatiska kår.

”Under de senaste 32 åren har prästerskapets enda målet varit att behålla makten”, sade han i en intervju med Reuters.

”De är villiga att … tillgripa vilka åtgärder som helst för att behålla makten, inklusive massaker och blodsutgjutelse till det yttersta. Det kan ta en stund och folket har en tuff väg framför sig, men de kommer att segra i slutändan eftersom de kräver demokrati.

Han tillade, ”Vi har nu kommit fram till att denna regim inte kan reformeras och förmår inte ens anamma reformer från självaste klerkerna. De tongivande klerkerna är under press, likt hela befolkningen, sociala grupper och samhälleliga sektorer.”