Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Vita huset fördömer kraftigt prästerskapets organiserade skrämselkampanj

Vita huset fördömde kraftigt den iranska regeringens organiserade skrämselkampanj och arresteringar av politiker, människorättsförsvarare, politiska aktivister, studentledare, journalister och bloggare, i ett uttalande om Iran från nationella säkerhetsrådets talesman Tommy Vietor på söndagen den 27 februari.

Vita Husets uttalande tillade, ”Den iranska regeringen fortsätter även att förneka sina medborgare tillgång till information genom att störa satellitsändningar och blockera webbplatser.

USA och världen fortsätter att bevittna den iranska regeringens flagranta kränkningar av sina medborgares universella rättigheter samt dess pågående hyckleri. Den iranska regeringen bör tillåta aktiv dialog mellan medborgarna, yttrandefrihet och mötesfrihet utan rädsla. Iranier förtjänar samma rättvisa och rättigheter som deras regering hyllar dygden av utomlands.”

För att läsa pressmeddelandet på Vita husets hemsida, klicka här

Amerikanska finansdepartementet inför sanktioner mot Teherans riksåklagare och en Basij-befälhavare för brott mot mänskliga rättigheter i Iran, den 23 februari. För att ta del av pressmeddelandet, klicka här

Fakta om tidigare amerikanska sanktioner mot iranska tjänstemän som ansvarar för eller medverkar till allvarliga människorättskränkningar, klicka här