Engagemang

Demonstration på Mynttorget till stöd för folkliga protester i Iran

 

Mynttorget Stockholm. Demonstranter ger sitt stöd till de folkliga protester i Iran

Deltagarna visade sin avsky mot prästerskapets brutala kraftåtgärder mot senaste folkliga protesterna i Iran genom att ropa slagord som ”Ned med Khamenei, Ned med diktatorn”, ”Mubarak, Ben Ali, Nu är det dags för Seyd Ali (Khameneis förnamn)” och ”Iranska ambassaden, Terror centralen”.

Trots massiva kraftåtgärder och ett brutalt undertryckande är prästerskapet oförmögen att kväsa de folkliga protesterna och skrämma bort folket från gatorna.

FFFI, söndag 20 feb- Enligt uppgifter pågår intensiva protester runt om i Iran och på flera håll i huvudstaden Teheran.  Trots stor närvaro av repressiva styrkor synes stora folkmassor, i synnerhet unga iranier på Teherans gator samtidigt som antalet demonstranterna växer stadigt.

Minst en demonstrant dödades under dagens protester i Iran när säkerhetsstyrkor öppnade eld mot demonstranter, enligt uppgifter till FFFI.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, tar detta tillfälle i akt och uppmanar regeringen samt utrikesdepartementet att visa handlingskraft inför det drastiskt ökade antalet avrättningar i Iran, i synnerhet av politiska fångar, medan fredliga demonstrationer slås ner brutalt av prästerskapets repressiva organ.

FFFI anser att tiden för blott verbala fördömanden är sedan länge över och vädjar till regeringen att vidta konkreta åtgärder i form av sanktioner riktade mot de ansvariga för förtrycket och avrättningarna i Iran.

För mer information: www.fffi.se

Kontakt för press:

Massud Kiani 073-690 43 30

Akbar Parizani, 070-745 56 60