Folkliga protester, Nyheter

Mousavi sägs vara försvunnen, folket uppmanar till nya demonstrationer på söndag

Flera internationella nyhetsmedier rapporterade om att Mousavi och hans fru är spårlöst försvunna efter uppgifter från parets döttrar.

Karoubi har också satts under ett benhårt husarrest, där obekräftade källor rapporterar om att ett antal agenter är ständigt närvarande i hans vardagsrum. Trots den hårda bevakningen lyckades Karoubi utfärda ett uttalande tidigare idag på sin hemsida, i vilket han kallar den nuvarande iranska myndigheter för ynklingar samtidigt som han uppmanar prästerskapets justitiemyndigheter att åtala honom i en officiell domstol så att han en gång för alltid ska bevisa vem som har varit mest skadlig för revolutionens värderingar. Hans skriver också att den iranska islamiska republiken har redan avsatts av de maktgalna ledarna.

På flera håll i Teheran rapporteras om nattliga rop om ”gud är stor” från hustaken, en tradition som blev populär under revolutionen mot shahens diktatur 1979.

Samtidigt mobiliserar sig folket via nätet och kallar till demonstrationer på söndag för att hedra sina landsmän vilka föll offer för säkerhetsstyrkornas brutalitet i samband med de landsomfattande demonstrationerna i mandags.