Nyheter

Iran uppmanar till motdemonstration- Mousavi hyllar Khomeini

Irans regim  har uppmanat till en demonstration i Teheran på fredag för att uttrycka ”hat” mot ”onda”  motståndsrörelsen, rapporterar statlig tv på sin hemsida

Sammanstötningar utbröt mellan regimen uppbackare och ”uppenbara” anhängare av oppositionen  i samband meden begravning  av en student som dödades under oroligheterna i måndags.

”Den ädla människor i Teheran tar sig till Enghelab torget efter fredagsbönen med sina fasta och informerade närvaro”,sade den en samordningsrådet, som organiserar regim-stödda program,  på onsdagen.

De ansluter sig till demonstrationen kommer att ”skrika ut sitt hat, vrede och avsky mot den vilda brott och ondska rörelser för uppvigling ledare, deras Monafeghin (hycklare,regimen benämning av Foklkets Mujahedin och) deras allierade monarkist.” sade uttalandet.

Cirka 50 konservativa iranska parlamentariker marscherade genom parlamentet på måndagen och krävde att Mousavi och Karrubi ska avrättas . Riksåklagaren, general Gholam Hossein Mohseni Ejeie, varnade Gröna rörelsens ledargestalter att åtgärder skulle vidtas mot dem.

Mousavi hyllar Khomeini

Gröna rörelsens mål är att återuppliva värderingar från 1979 års revolution mot shahen, och från den avlidne ayatolla Ruhollah Khomeini, skrev Mousavi på sin hemsida.

En annan ledare till så kallade ”oppositionsledare”  Mehdi Karroubi, en gång en av regimens mest hängivna förkämpar, sade på sajten Sahamnews att han inte var rädd utan tvärtom redo att betala ”vilket pris som helst” för sin kamp.

”Jag varnar, innan det är för sent, ta ut propparna ur era öron och lyssna på folkets röst”, uppgav Karroubi, som beskrev sig själv som en ”soldat för detta storslagna land i över 50 år.

Därmed belyses den otalade sanningen om den Gröna rörelsen och dess ledare Hossein Mousavi och Karroubi nämligen att rörelsen inte är någon opposition utan är endast förespråkare av Khomeinis despotism och konstitution vilket utgör kärnan i konflikten mellan det iranska folket med sin motståndsrörelse i spetsen och prästerskapets envälde.

Iranska folket vill avskaffa Khomeinis konstitution där all makt utgår från en högste andlige ledare och införa ett demokratiskt sekulärt styre. Khomeinis dikterade despotism hålls vid liv enbart genom brutalt förtryck och hänsynslös dödande av prästerskapets repressiva organ.

Detta medeltida styre har under sina tre decennier medfört mer än 120 000 avrättningar, flesta tillhörande huvud oppositionen Folkets Mujahedin, misär, tortyr och ett hänsynslöst marginalisering av den iranska kvinnan. Det har också lett till den väldokumenterade avrättningen av 30 000 politiska fångar inom loppet av några veckor i sommaren 1989. Detta skedde på direkt order av Khomeini när han avfärdade ett religiöst dekret, s.k. fatwa och är ett tydligt brott mot mänskligheten som borde hänskjutas till en internationell domstol tillsammans med alla andra flagranta kränkningar av mänskliga rättigheter.