Folkliga protester, Nyheter

EPs talman, Jerzy Buzek, prisar de modiga demonstranterna i Iran

EPs talman, Jerzy Buzek, uttalar i sitt pressmeddelande av 15 februari en stark kritik mot det iranska prästerskapets våld och fördömde deras undertryckande av demonstranter. Han skriver vidare att ”Iranska oppositionen, inklusive deras ledare Hossein Mousavi och Mehdi Karroubi, bör kunna utföra sina politiska verksamheter fritt och utan hinder. Jag uppmanar de iranska myndigheterna att avstå från våld och respektera medborgarnas rätt till fredliga demonstrationer.”

”Iranska befolkningens och det civila samhällets demonstrationer som följde det tvivelaktiga presidentvalet 2009 visade prov på den beundransvärda beslutsamheten som finna hos de iranska medborgarna. Trots myndigheternas hotelser och förtryck, är denna anda väl levande bland de engagerade och modiga iranska medborgarna .”

Man kan ta del av pressmeddelandet på talmannens hemsida (språk engelska), klicka här.