Nyheter

Ahmadinejad auktionerar ut sin 33-åriga Peugeot för välgörenhet

Prästerskapets populistiska president, Mahmoud Ahmadinejad, kommer att auktionera ut sin 33-åriga Peugeot för en välgörenhetsorganisation som avser finansierar bostäder för ungdomar.

Bilen, en vit Peugeot 504 från 1977, ska gå under klubban vid en internationell auktion i februari i sydvästra staden Abadan, enligt Asghar Parhizkar, chef för stadens Arvand-frihandelsområde.

Liknande bilar säljs för knappt 2 000 dollar på den iranska marknaden men arrangörerna hoppas att presidentens gamla bil ska kunna dra in väsentligt mer till välgörenheten.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, kan inte tolka detta som annat än ett dåligt skämt när prästerskapets president tror sig kunna vinna popularitet genom att ställa ut sin skrothög på auktion. Detta visar prov på den cyniska hållning som råder bland de iranska ledarna vilka står inför en växande protestvåg på hemma plan till följd av tilltagande avsky mot prästerskapets styre och deras brutala förtryck.

Det iranska folket lär knappast låta sig luras och glömma vilka som bär det egentliga ansvaret för att landets ekonomi  står inför en kollaps med obefintlig industrisektor, hög inflation, brist på bostäder, stor arbetslöshet och brist på förnödenheter och råvaror för folket.