Motståndsrörelsen, Nyheter

Demonstranter uppmanar FN att skydda invånarna i Camp Ashraf

 

Demonstranter utanför EU- parlamentet uppmanar FN att skydda invånarna i Camp Ashraf

FFFI-onsdag 1 december 2010. Mer än tusen exiliranier från olika länder, däribland anhöriga till Ashraf-invånarna,  uppmanar FN  att genomföra nödvändiga åtgärder för att skydda invånarna i Ashraf i irak, där  3400 medlemmar av den iranska oppositionen lever.

Demonstranterna samlades utanför EU-parlaments byggnaden i Bryssel i samband med att FN-generalsekreterarens särskilda representant till Irak, Ad Melkert, besökte EU- parlamentet.

Demonstranterna uppmanade FN:s representant att beakta Europaparlamentets resolution av den 24 april 2009 samt de skriftliga förklaring av den 25 november 2010 och vidta omedelbara åtgärder för att skydda  Camp Ashraf mot irakiska styrkors repressiva åtgärder mot invånarna, på order av prästerskapet.

Torsdagen den 25 november antog Europaparlamentet en skriftlig förklaring som uppmanar Catherine Ashton, EU:s chef för utrikespolitik, att uppmana USA att ta bort PMOI (Folkets mujahedin) från sin lista över utländska terrorist organisationer samt agera för att FN ska ta över beskyddet av invånarna i Camp Ashraf i Irak.

På eftermiddagen arrangerades dessutom ett seminarium på hög nivå i Europaparlamentet av den interparlamentariska gruppen Friends of a Free Iran  för att diskutera den nuvarande situationen
i Ashraf och även den aktuella situationen i Iran.

Vid mötet deltog iranska nationella motståndsrådets valda president, Maryam Rajavi, tillsammans med bl.a. Alejo Vidal-Quadras, Europaparlamentets vice talman och ledamot i delegationen för förbindelserna med Irak, Struan Stevenson, ordförande i delegationen för förbindelserna med Irak, och Jim Higgins, ledamot i Europaparlamentets presidium.

Länk till EU;s skriftliga förklarning…

EU uppmanar USA att ta bort Irans oppositionsgrupp från terroristlista