Engagemang

Protets mot Irakisk komplott mot oppositiongrupp fortsätter

 

Protest mor den irakiska komplotter mot invånarna i Camp Ashraf forsatt även på lördag den 13 nov, utanför Iraks ambassad i Stockholm…

De irakiska styrkorna har sedan början av 2009 på order av prästerskapet i Iran, förvägrat Ashraf-invånarna deras grundläggande rättigheter som skyddade personer och med alla medel försökt göra livet plågsam för lägerinvånarna.

Intensifiering av komplotter och ökade aggressioner mot invånarna under senaste tiden ses som mullaregimens  uppsatt villkor för sin förbehållslösa stöd till  Malikis kandidatur som Iraks primärminister.

Sedan Malikis Iranbesök i oktober har omfattningen av repressiva åtgärder, inklusive tillgång till medicinsk vård eskalerat i en aldrig tidigare skådad sätt. Under  oktober och november har de irakiska styrkorna i tre angrepp på Ashraf-invånare , skadat 29 invånare, har hindrat införsel av många  nödvändiga medel  inklusive bensin och smörjmedel för generatorer, kyl-och frysskåp till lägret.

Demonstranter fördömde de pågående repressiva åtgärderna mot invånarna i Ashraf och uppmanar internationella organisationer, FN och svenska regeringen att vidta brådskande åtgärder för att hindra ännu en humanitär katastrof i Irak.

läs mer om Ashraf..

https://www.fffi.se/?cat=7