Nyheter

Norsk minister anklagar Iran för terrorism

Norges justitieminister Knut Storberget anklagar Iran för export av terrorism

Norges justitieminister anklagar den iranska regimen att exportera terrorism utomlands. Norge kommer inte att utfärda visum till mullor som sänds av Irans regim för att sporra terrorism och våldshandlingar i Norge, sa Knut Storberget till NRK TV, på onsdagen den 10 nov.

I TV intervjun, uttryckte Knut Storberget djup frustration över den iranska regimens destruktiva inflytande i Norge och tillade, ”mullor som kommer från Iran och som tränar andra i terroristaktioner kan nekas visum.”

-”Det faktum att dessa individer uppmuntrar andra att begå våldshandlingar är definitivt olagligt och är åtalbart.” sade den norska justitieministern.

Norges TV station, NRK , sände förra veckan en rapport om verksamheten ”Majma ”Ahl-e Beyt”, ett organ med uppgift att exportera iranska regimens terrorism. I rapporten anklagades mullornas regim att skicka reaktionära präster till Norge för att uppmuntra våld och spridda hatpropaganda.