Nyheter

Revolutionsgardet värvar ”terrorister”

Den iranska elitstyrkan, revolutionsgardet, har påbörjat en intensiv rekrytering för terroristiska ändamål, enligt vad FFFI har fått erfara.

”Mohammad Rassoul-o Allah Garrison”, en agent av revolutionsgardet, har inlett en rekrytering bland bybor i olika regioner, särskilt i den oljerika sydvästra provinsen Khuzistan. Avsikten är att träna de rekryterade i terrorism, säger källor inom elitstyrkan som nyhetssidan Iran Focus har pratat med.

Unga människor som inte förmår slutföra sina gymnasiestudier är den främsta måltavlan, speciellt om de har kunskaper i det arabiska språket. Framförallt riktar man in sig på familjer som har flera barn.

Under de senaste tre månaderna har revolutionsgardet rekryterat omkring 600 studenter under 20 år från Khuzistan. Elitstyrkan har också börjat rekrytera i provinserna Isfahan, Chaharmahal-va-Bakhtiari och Yazd. Den fasta månadslönen för dessa ungdomar är mellan fyra och fem miljoner rial, vilket motsvarar mellan 400 -500 dollar.

Revolutionsgardet har också börjat rekrytera mekanik- och datavetenskapsingenjörer, vilka får genomgå en mer noggrann rekryteringsprocess.