Nyheter

Iran griper son till ayatolla

Mehdi Khazali gripits efter att ha kritiserat regimen

Iran har gripit Mehdi Khazali, son till den konservativa prästen och  medlem i regimens expertråd Aboulghasem Khazali. Han hålls anklagad för att ha agerat mot landets nationella säkerhet samt för att ha manipulerat den ”allmänna opinionen”.

Khazali, en veteran från Iran-Irak kriget1981-1988, har tidigare kritiserat Ahmadinejad och hans allierade på sin blogg. Hans kritik intensifierades efter att hans ansökan om kandidatur i parlamentsvalet 2008 avslogs av expertrådet.

Hans pappa förkastar hans negativa kommentarer. Khazali greps även förra året efter regeringens kraftåtgärder mot vågen av folkliga protester då Ahamdinejad presenterades som segrare i presidentvalet i juni 2009. Han släpptes dock senare mot borgen.

Expertrådets medlem Khazali förkastar sonens negativa kommentarer