Nyheter

20000 protesterade mot Ahmadinejads närvaro vid FN

Expressen.tv – Utrikes – se TV på expressen.se –20.000 iranier och anhängare av det iranska nationella motståndrådet, höll en stor protestaktion utanför FN högkvarteret i New York för att markera att Ahmadinejad är det iranska folkets fiende och förtryckare.
Demonstranter beskrev Ahmadinejad som en terrorist och uppmanade FN: s generalförsamlingen, säkerhetsrådet och FN: s samtliga medlemsstater att fördöma regimen som den värsta folkrättsbrytaren i världen och att inrätta en särskild tribunal för att ställa regimens ledare inför rätta för brott mot mänskligheten, inklusive massavrättningar av 30.000 politiska fångar i sommaren 1988.

Ett antal framstående amerikanska och internationella personligheter inklusiv Rudolph Giuliani, amerikanska presidentkandidaten och förre New York-borgmästare, och John Bolton, tidigare USA-ambassadör i FN och biträdande utrikesminister, deltog i demonstrationen.