Nyheter

Ryssland stoppar missilförsäljningen till Iran

Ryska S-300-missiler

Rysslands president Dmitrij Medvedev har skrivit under ett dekret som förbjuder försäljningen av ryska S-300-missiler och flera andra vapen till Iran på grund av de internationella sanktionerna mot den islamiska republiken, uppger Rysslands generalstabschef Nikolaj Makarov.

Beslutet kommer efter en lång tids vädjanden från Israel och USA om att Ryssland inte ska sälja missiler till Iran.

Ryssland undertecknade 2007  ett avtal att sälja de sofistikerade system som skulle kunna öka Irans förmåga att försvara sig mot flyganfall . Israel och USA har invändningar mot affären , och inga sådana missiler har levererats än

Medvedevs förbjöd även exporten av stridsvagnar, flygplan och havfartyg till Iran.

Iran har reagerat med ilska på att Ryssland, som varit en av få vänner i världssamfundet, ställt sig bakom sanktionerna.