Mänskliga Rättigheter

Politisk fånge fortsätter hungerstrejk

Arjang Dvoudi fortsätter hungerstrejk

Politisk fånge, Arjang Davoudi, som hölls i Gohardasht-fängelset, och som har hungerstrejkat i över två månader, lovade på torsdagen att fortsätta sin strejk tills regimens myndigheter bemöter hans krav.

Arjang Davoudi greps i oktober 2003 anklagad för att ha ”verkat mot den nationella säkerheten.”

På torsdagen besökte hans fru honom i fängelset. Davoudis fysiska tillstånd var då, så dåligt att han var tvungen att sitta i en rullstol. Han har även tappat mycket i vikt och beskrevs som blek, extremt bräcklig och smal.
Isamband med besöket berättade han för sin fru att han inte har några planer på att upphöra med sin två månader långa hungerstrejk om regimens myndigheter inte tillmötesgår hans krav.

Davoudi har enligt uppgifter bett om att få sin rätt till telefonkontakt och sitt rätt till regelbundna besök i fängelset respekterad. Dessutom kräver han ett återlämnande av hans bostad som beslagtogs av mullornas rättsväsende för tre år sedan och som gjorde att hans familj blev bostadslös.

”Vårt hus togs ifrån oss. De förstörde till och med delar av huset under sina sökningar, ” sade hans fru nyligen i en intervju om räden av den iranska regimens agenter mot hennes bostad.

”De sade inledningsvis att vi måste lämna huset för bara några dagar. Men nu har det gått tre år och vi fick nyligen veta
att huset har sålts vidare.”

Enligt uppgifter har Arjang Davoudis hälsa försämrats allvarligt på grund av hans hungerstrejk.

läs mer..

Rädda livet på politisk fånge Arjang Davoudi