Mänskliga Rättigheter

Rädda livet på politisk fånge Arjang Davoudi

Livet på politisk fånge Arjang Davoudi är i allvarlig fara efter  50 dagars  hungerstrejk. Han har varit i avdelning tre i Gohardashtfängelset sedan 14 juli. Han inledde en hungerstrejk i protest mot regimens påtryckningar.

Regimen har infört förbud mot familjbesök och förverkande av hans privata hus som gör hans familj hemlösa. Sedan november 2003 har han utsatts för olika former av tortyr och tryck i flera fängelser , inklusive Evin , Bandar -Abbas och Gohardasht .

Regimens hejdukar har förnekat honom sjukvård samtidigt den 28 augusti förhörde de honom i flera timmar medan han inte kunde röra sig.

Ali Haj Kazem , chef för Gohardasht Prison , har ökat trycket på Davoudi och vägrar att ge honom medicinsk vård.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, uppmanar människorättsorganisationer samt den svenska regeringen att vidta brådskande åtgärder för att rädda livet på iranska politiska fångar särskilt  Arjang Davoudi .