Engagemang

Demonstration mot Irakisk krigsförbrytelse i Stockholm

 

Iranier i Stockhom demonstrerar utanför Iraks ambassad- 28/8

Exiliranier, symtaisöre och anhöriga till medlemmar av den iranska oppositionsgruppen folkets Mujahedin bosatta i Camp Ashraf i Irak, demonstrerade idag utanför den irakiska ambasseden i Stockholm mot den iranska regimen som genom sina hantlangare i den irakiska regeringen avser tillintetgöra sina politiska motståndare.  

Enlig uppgifter hotas Camp Ashraf, hem för ca. 4 000 flyktingar tillhörande den demokratiska oppositionen Iranska Folkets Mojahedin (PMOI), av ett överhängande och illegalt militärt angrepp av irakisk militär i enlighet med en överenskommelse som ingåtts med den fanatiska iranska regimen som har som mål att fängsla, tortera och mörda invånarna i Camp Ashraf.

Demonstranter fördömde den irakiska regeringens intentioner att angripa flyktingarna i Camp Ashraf och uppmanade USA, EU inklusive Sverige, samt människorättsorganisationer att kmedelbart ingripa för att  stoppa ytterligare en humanitär katastrof i Irak. UNAMI bör omedelbart återsända sin övervakningsstyrka till Camp Ashraf. Mandatet att beskydda invånarna i Camp Ashraf bör snarast överföras till FN-ledd trupp och EU bör uttrycka sin beredvillighet att bidra till insatsen, hade deltagarna som krav.

Pressmedelande 


Bildgalleri