Motståndsrörelsen

Iranska oppositionen höll stor manifestation i Paris

Publicerad 2010-06-26

En diplomatisk seger för Iranska oppositionen

Tiotusentals sympatisörer till exilrörelsen Iranska nationella motståndsrådet NCRI demonstrerade i dag utanför Paris mot den iranska regimen för att stödja den ”tredje vägen” en demokratisk förändring i Iran och krävde att omvärlden kraftigt skärper sanktionerna mot Iran.

Ett hundratal politiker från Europa, Mellanöstern och Nordamerika deltog också i mötet, bland dem USA:s republikanske förre FN-ambassadör John Bolton  och Spaniens konservative förre premiärminister José Maria Aznar. Jan Bolton krävde i sitt tal att USA stryker POMI från terroristlista.

En diplomatisk seger för Iranska oppositionen, skrev AFP i sitt reportage.

– Iranska folket kommer att fortsätta sitt motstånd tills regimen störtas, sa Maryam Rajavi ledare för iranska nationella motståndsrådet.