Folkliga protester

Stora protester mot regimen över vattenbrist i staden Burazjan

En stor folkmassa i staden Burazjan i sydvästra Iran protesterade på söndagen för andra dagen i rad mot vattenbrist och höga salthalter i dricksvattnet. Folket samlades under morgonen lokal tid utanför Mellat Banken och på sjukhustorget.

Demonstrationen ägde rum trots att regimens repressiva säkerhetsstyrkor patrullerade stadens huvudgator och sjukhustorget på söndagsmorgon för att förhindra demonstrationer.

Demonstranterna skanderade slagord mot regimen och dess politik. Några av de slagord som hördes var ”Ned med diktatorn”, ”Ned med Rouhani”, ”Glöm Syrien, tänkt på oss” samt ”vår fiende är här, de ljuger och säger att det är USA”.

”Var inte rädda, var inte rädda, vi är alla tillsammans”, skanderade folket när regimens repressiva säkerhetsstyrkor försökte bryta upp protesterna.