Folkliga protester

Iranska förtryckarstyrkor attackerar demonstranter med tårgas

De folkliga protesterna mot regimen fortsätter på Teherans stora marknad för andra dagen i rad. Butiksägare och handlare på marknaden har stängt sina butiker i en omfattande strejk i solidaritet med protesterna.

Iranska regimens repressiva säkerhetsstyrkor attackerade fredliga demonstranter utanför regimens parlament på tisdagen, enligt uppgifter till FFFI.

Folkliga protester mot regimen som bröt ut vid Teherans stora marknad, Teherans Bazar, på måndagen. Protesterna har också spridit sig till andra städer i Iran, enligt rapporter.

Demonstranterna skanderar ”Ned med diktatorn”, ”Lämna Syrien och tänk på oss” samt ”Reformister, hårdföra, spelet är nu över”.

Regimen har satt in revolutionsgardet för att kväsa protesterna, enligt uppgifter från Teheran. Situation på flera ställen i huvudstaden liknar krigszoner när revolutionsgardister och civilklädda huliganer från regimen attackerar demonstranterna med batonger, tårgas och elpistoler. Många har skadats och flera har arresterats av de repressiva säkerhetsstyrkorna i samband med protesterna, enligt rapporter till FFFI.

Folket trotsade regimens brutala tillslag och protesterna fortsatte sent in på tisdagsnatten lokal tid med slagord mot regimen, däribland ”Ned med diktatorn”.