Engagemang, Iranier i Sverige, Motståndsrörelsen

Iraniernas stora årliga sammankomst i Paris för ett demokratiskt Iran

I slutet av juni varje år, sedan 2003, samlas tiotusentals exiliranier och supportrar av iranska nationella motståndsrådet (NCRI) i en internationell sammankomst i Villepinte i Paris för att visa sitt stöd för iranska folkets kamp för ett demokratiskt, sekulärt och fritt Iran.
arkivbild
Årets sammankomst i Paris äger rum lördagen, den 30 juni, i en avgörande tid för Iran. Detta sedan de regimkritiska protester som startade i början av 2018 i landet fortsätter dagligen med demonstrationer och arbetarstrejker i olika iranska städer. Folkets slagord under de pågående protesterna visar att iranska folket har fått nog av prästerskapets religiösa envälde och kräver förändring för ökade frihet och demokrati. 
 
Samtidigt har regimen aldrig varit så isolerat som idag på hemmaplan och internationellt. 
 
Svensk- och exiliranier, FFFI medlemmar och sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) från hela Sverige kommer att delta i årets sammankomst för att stödja iranska folkets protester mot regimen samt kamp för ett fritt och demokratiskt Iran.
 
Parlamentariker, personligheter och tidigare statstjänstemän från hela världen i synnerhet USA, Europa och Mellanöstern väntas också delta i sammankomsten i Paris för att visa solidaritet med iranska folkets frihetskamp samt stödja deras legitima motståndsrörelse NCRI och dess tiopunktsplan för framtida Iran.
 
NCRI:s tiopunktsplan för framtida Iran förespråkar ett fritt, sekulärt och demokratiskt Iran som är fri från kärnvapen och andra massförstörelsevapen och som respekterar alla sina medborgares fri- och rättigheter utifrån FN-stadgan och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.
 
Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) uppmanar alla demokrati- och frihetsvänner i Sverige att delta i denna sammankomst till stöd för en demokratisk förändring i Iran. Iranska folket behöver ditt stöd när de kämpar för att störta prästerskapets envälde i Iran.