Stora folkliga protester mot regimen på Teherans Bazar

Stora folkliga protester mot regimen bröt ut vid Teherans Bazar på måndagen, enligt uppgifter till FFFI och videoklipp på sociala medier.

Folket protesterade mot regimens repressiva åtgärder och den försämrade levnadsförhållanden i landet. Deltagarna skanderade slagord mot regimen och dess ledare som de anklagade för förtrycket och den ohållbara ekonomiska situationen i landet.

”Vår inkompetenta regering är ansvarig för fattigdomen i vårt land”, ”Vår fiende är just här, de ljuger och hävdar att det är USA”, var några av de slagord som hördes under protesterna vid Teherans bazar på måndagen.

Iranska folkets köpkraft har minskat med 80% under de senaste åtta månaderna till följd av den inhemska valutan, rials fria fall, enligt en rapport publicerad i en av regimens nyhetsbyråer, ISNA.