Sverige: Demonstration till stöd för hungerstrejkande politiska fångar i Iran

FFFI, Stockhom – Den andra september hölls det manifestationer runt om i världen i solidaritet med politiska fångar som för närvarande hungerstrejkar i Iran. I Sverige hölls det manifestationer i flera städer, däribland i Stockholm.

FFFI:s medlemmar, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) och andra exiliranier samlades på Mynttorget utanför Riksdagen för att visa sitt stöd för de hungerstrejkande fångarna.

Deltagarna hedrade även minnet av 52 iranska oppositions medlemmar från Folkets mojahedin (PMOI) som dödades i en räd mot Camp Ashraf, Irak, den första september 2013, på order av iranska regimen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

TT rapporterade igår att ett tiotal desperata fångar har slutat äta i ett försök att behandlas med värdighet på ett fängelse i Iran. Läs mer här…

Fångarna flyttades till den nya avdelningen utan förvarning och utan att ha fått veta anledningen till flytten. Det har rapporterats att fångarna inte fick ta med sina personliga tillhörigheter till den nya avdelningen och att dem inte har tillgång till bland annat hygienprodukter, nödvändig klädsel, läkare och läkemedel.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) förväntar sig och kräver att utrikesministern Margot Wallström (S) bryter regeringens öronbedövande tystnad för att fördöma iranska regimens grymma behandling av politiska fångar i landets fängelser.

Deltagarna krävde att UD skulle kalla in iranska regimens ambassadör i protest mot det brutala behandlingen av politiska och samvetsfångar.

De uppmanade även regeringen att agera i både EU och FN för att pressa prästerskapet till att tillmötesgå fångarnas legitima krav samt kräva omedelbar frigivning av samtliga samvets- och politiska fångar i landet.

Detta bildspel kräver JavaScript.