Kultur

Sex gripna för brott mot zumba-förbud

Iranska regimen arresterade igår sex personer anklagade för att ha lärt ut brasilianska dansen zumba som förbjöds i landet i juni.

TT rapporterar på fredagen att regimens myndigheter ”anklagar de gripna, fyra män och två kvinnor, för att ha filmat a danser’ och publicerat videoklippen i sociala medier. Kvinnorna anklagas också för att inte ha följt landets strikta lag som kräver att de ska bära hijab samt täcka håret ordentligt i offentligheten.”

Arresteringarna har väckt stor ilska hos folket och många har kritiserat förbudet.

”I Teheran och många andra stora städer strömmar kvinnor från alla delar av samhället till träningslokaler för att hänge sig åt de latinamerikanska rytmer som karaktäriserar den pulshöjande dansformen”, rapporterar TT vidare.

Detta visar att iranska folket tar varje tillfälle i akt för att protestera mot och utmana iranska regimens repressiva lagar.